Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Ivedili çıkış kapıları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması yerinde insanların binadan hızlı ve güvenli bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir kapıdır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı ekseriya 60 an, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 dakika süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçeklesevinçli bu tür kapıların en kebir avantajı tütün sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıevet derece dayanabilmesidir.

Yangın baplarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Sadece kapının açılması görevini yerine getirmekle kalmayan Panik Pas aynı zamanda kapının güvenli olarak kapanmasını katkısızlar.

Bu tertibat çoğu kez acil bir durumda çabucak açılabilen art çekilebilir yahut rulo merdivenden oluşur. Merdiven çoğunlukla bir pasta mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolayca uzatılıp sonuç Yangın çıkış kapısı istanbul çekilebilmesini sağlar.

Yangın Bapsı gerçek amacı insanoğluın muhatara görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın kapıları son grado önemlidir. Yangını denetçi altında tutabilir ve yayılmasını önleyebilirler. Yangın bapları eviniz derunin hatır pili gibidir! Bu blog yazısında kapı fiyatlarını ve sizin için en iyisini nasıl seçeceğinizi tartışacağız.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki özdek ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere yek yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate düzenınarak vacip sayıda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen duhullere karşı bir güvenlik açığı olarak da görülebilir. Her ne denli yangın esnasında varlık kurtarıcı olabilseler bile uğruluk methalimleri karınin mühlik olabilirler.

Dizge odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının cenahı düzen otomasyon sistemlerine müsait aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın bapları camlı olur.

Belli başlı yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lakırtı konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme buyurmak rahatsızlık ve güvensiz olacağı muhtevain yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Report this wiki page